АВТОинфор. Рубрикатор по темам  
Акустика Безопасность Двигатель Драйв Закон История Кузов Оптика Отзыв Подвеска Покупка Резина Ремонт Рулевое Салон Тюнинг Ходовая Электрика


АВТОинфо 

як підготувати автомобіль до зими

як підготувати автомобіль до зими
29/10/2014 09:42
29/10/2014 09:42

Goodyear: зима наближається

Неправильна експлуатація автомобіля в холодний сезон суттєво збільшує зношуваність деяких деталей. Зважаючи на особливості українського клімату, підготовку авто до зими краще не затягувати. Goodyear підкаже, як не лише подовжити термін користування автомобілем, а й попередити несподіванки, котрі трапляються на слизькій дорозі.

Рідини не повинні замерзати. Ось список рідин, які потрібно перевірити перед настанням холодів: мастило у двигуні, трансмісії, рідина в системі охолодження та рідина в бачку омивача скла. Як показує практика, взимку якнайкраще зарекомендували себе синтетичні мастила. А рідина системи охолодження та омивача мусять відповідати сезону й мати достатній «запас міцності», аби нічні морози не завдали неприємних несподіванок.
Перевірте акумулятор. Під час морозів акумулятор піддається сильним навантаженням. Мінусова температура може скоротити час його роботи, а іноді й геть вивести з ладу. Перед настанням холодів достатньо провести нескладну профілактику: перевірити чистоту клем, затягнути кріплення тугіше, перевірити напругу розімкнутого ланцюга (нормальний показник – 12,5–12,9 В). Також не рекомендується на тривалий час вмикати споживачі енергії на холостому ходу і, тим більше, при вимкненому двигуні.
Приведіть до ладу дроти і свічки. Від їхньої якості залежить не тільки стабільна робота двигуна, а й витрата палива. Не полінуйтеся для цього заїхати на найближчу СТО і попросити перевірити цілісність дротів та іскру у свічках.
Огляньте щітки склоочисників. Від видимості взимку залежить і безпека їзди. Особливості українського клімату (спекотне літо, холодна зима) сприяють швидкому зношуванню гумових деталей «двірників». Влітку вони розсихаються, а взимку замерзають і вкриваються льодом. До того ж асфальт взимку посипають досить агресивними засобами, які з-під коліс машин, що їдуть попереду, потрапляють на лобове скло і помітно прискорюють зношування щіток склоочисників.
Замініть фільтри. В рамках профілактичних робіт також рекомендуємо змінити салонний фільтр і фільтр двигуна. Зважаючи на підвищену витрату палива холодної пори, перебуваючи в заторах, з новим фільтром салону ви дихатимете чистішим повітрям. А новий фільтр двигуна допоможе уникнути надмірного утворення конденсату через перепад температур і захистить двигун від потрапляння пилу. Вода у двигуні може стати причиною гідроудару, що призведе до подальшого ремонту двигуна, а пил – завдати механічних пошкоджень стінкам циліндрів, що спричинить нерівну роботу двигуна та виникнення надмірної кількості вихлопних газів.
Слідкуйте за пальним. Намагайтеся, аби паливний бак якнайчастіше був наповнений. Таким чином, на стінках бака не накопичуватиметься й не замерзатиме конденсат, а його кристали не потраплять у паливну систему. Наслідком може стати вихід з ладу паливного насосу або форсунок, куди потрапляє вода під високим тиском.
Замініть шини. Зимові шини – питання не стільки доцільності, скільки безпеки, бо вони є м’якшими і еластичнішими, ніж літні, що дозволяє їм забезпечувати добре зчеплення з дорогою за мінусової температури. Якщо плануєте закордонну поїздку у відпустку на авто, майте на увазі, що у Європі за відсутність сезонних шин вас можуть оштрафувати, або ж навіть «завернути» ще на виїзді з України. Краще записатися у шинний центр для заміни шин заздалегідь, на чітко визначений час, аби уникнути багатогодинної черги. Крім того, якщо у вас немає приміщення для зберігання шин, а возити їх усю зиму в багажнику не хочеться, можна звернутися у шинний центр за послугою сезонного зберігання.
Які шини обрати?
Goodyear UltraGrip Ice 2 – спеціально розроблені для експлуатації у суворих зимових умовах тих країн Північної Європи, де використання шипованих шин не завжди потрібне або навіть заборонене. Вони чудово підійдуть українським автолюбителям, оскільки непередбачувані дорожні умови й низькі температури – звичайне явище в Україні у зимовий період.
Goodyear UltraGrip Ice Arctic SUV – шиповані шини для позашляховиків, що забезпечують відмінні робочі характеристики під час мінливих зимових умов: на дорогах, покритих талим снігом, мокрих після дощу, а також на засніжених та зледенілих трасах. Ці шини – незамінний помічник при водінні на важкопрохідних заміських дорогах та під час подорожей у гори.
Источник
Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
Моторна олія 15W40Моторна олія 15W40 відіграє ключову роль у житті будь-якого автомобільного двигуна.

ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

СТО