АВТОновости 

Користувачі хочуть машини, які літають, але бояться за свою безпеку

Користувачі хочуть машини, які літають, але бояться за свою безпеку
10/05/2017 13:14
10/05/2017 13:14

Приблизно двоє з п’яти людей хотіли би бути власником літаючої машини. При цьому майже 94% переймаються безпекою таких транспортних засобів. Про це дізналися науковці Майкл Сівак та Брендон Шоетл з мічиганського Інституту досліджень транспорту.

Над літаючими автомобілями сьогодні працюють багато компаній та інвесторів. Наприклад, один з таких стартапів – Kitty Hawk – показав у дії свої літаючі лижі. Uber також планує, що автомобілі будуть літати – це, за намірами компанії, має статися до 2020 року.

Однак при цьому майже думкою самих споживачів щодо повітряних автомобілів виробники не цікавилися. Тому дослідники запитали у 508 респондентів з США, що ті можуть сказати про літаючі авто. Серед опитаних було 48% чоловіків і 52% жінок усіх вікових категорій.

З’ясувалося, що 44 відсотки респондентів дуже зацікавлені у повністю автономному повітряному таксі. Майже 41% висловив бажання мати подібну машину у своїй персональній власності. При цьому 63% респондентів дуже стурбовані безпекою польотів. 20% ця проблема турбує на середньому рівні, а 11% не сильно нею переймаються. Загалом близько 80% опитаних сказали, що, на їхню думку, дуже важливо, аби літаюче авто мало вбудований парашут.

Коли у респондентів запитали, як би вони хотіли здійматися на літаючому авто в повітря – з розбігом, як на літаку, або з місця, як на гелікоптері, – 83% опитаних відповіли, що їм подобається вертикальний зліт.

Оптимізм щодо перспектив літаючих авто висловили 52% опитаних чоловіків. Жінки відносяться до подібної техніки скептичніше – лише 38% вірять у її успіх в майбутньому. При цьому 62% респондентів сказали, що оптимальне літаюче авто повинно вміщувати 3-4 пасажири. Майже 41% хоче, аби такий транспорт міг без дозаправляння пролетіти близько 600 кілометрів.

Перший у світі літаючий автомобіль уже можна купити за 499 тисяч євро. Нідерландська компанія PAL-V почала приймати замовлення на єдиний у світі серійний літаючий автомобіль Liberty. На підготовку аеромобіля до польоту досить десяти хвилин, а впоратися із цим може одна людина. Несучий гвинт на даху розкладається автоматично, а лопаті заднього гвинта потрібно розкладати вручну. Для зльоту потрібно від 90 до 200 метрів.
Источник TechToday
АВТОновости
GM Defense розробляє Новий Броньований SUV для Дипломатичної Служби США
27/01/2024 09:48
27/01/2024 09:48
GM Defense отримав від Державного департаменту США вагомий контракт на розробку та постачання нового броньованого позашляховика.


Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

Як вибрати автосервіс Сьогодні в Україні працює просто величезна кількість СТО. Саме тому дуже важливо правильно вибрати СТО.

СТО