АВТОновости 

Операційна система сучасного автомобіля – це буде Android

Операційна система сучасного автомобіля – це буде Android
18/05/2017 14:56
18/05/2017 14:56

На смартфонах мобільна ОС від Google буквально «вистрілила» – на ній працює понад мільярд гаджетів. Наступним вдалим ривком для Android можуть стати автомобілі. Бажання автовиробників спробувати її таке велике, що цьому дивуються навіть у Google.

«Рух, який ми спостерігаємо в автопросторі, просто приголомшує, – говорить віце-президент інженерного підрозділу ОС Патрік Брейді. – Це здивувало навіть нас».

Минулого року Google випустила нову версію Android. Її налаштували так, щоб нею могли скористатися автовиробники. Ця ОС слугувала б основою інформаційно-розважальних систем автомобіля, регулювала його параметри тощо.

Першим подібним авто став Maserati Ghibli – розробники із Google оснастили його 15-дюймовим вертикальним екраном (майже як у Tesla), щоб продемонструвати доступні можливості. Цей концепт став відправною точкою: автовиробники, які були прихильниками власного софту, зацікавилися.

Причина цікавості до автомобільного Android фінансова. Щоб створити програмну частину автомобіля, потрібні сотні мільйонів доларів. Тоді як Google пропонує вже готовий продукт, який працює в автомобілі-прототипі та має більше можливостей.

Автовиробники – від Hyundai до Jeep – уже використовують Android Auto. Це автомобільна платформа, яку випустили у 2015 році. Вона є фактично другим екраном, куди можна виводити контент зі смартфона. Щось подібне того ж року показала система Apple CarPlay.

Але Android Auto – це не операційна система. Це сторонній додаток, який автовиробник вбудував у свою закриту ОС. «Android Auto та Apple CarPlay були способом дати користувачам потрібне без допуску Google чи Apple до автомобіля, – каже експерт Gartner Джим Хайнс. – Зараз Android як операційна система може стати серцем програмного комплексу».

Першими виробниками, які оголосили про цікавість до ОС у своїх авто, стали Audi та Volvo. Вони уклали угоду з Google ще до початку конфереції для розробників I/O, яка проходить цими днями.

Першими автомобілями на базі Android стануть Audi Q8 та Volvo V90. У Volvo кажуть, що комерційні поставки машин з цією ОСпочнуться через два роки. Audi не називає точного терміну і навіть не говорить, що компанія визначилася з необхідністю впровадження цієї ОС. Хоча в Audi відзначають, що ця ОС дозволить пришвидшити розробку програмної частини майбутніх автівок.

У Google вважають, що перехід автомобільного світу наїї ОС стане переломною точкою. Ця ОС дозволить виробникам суттєво знизити затрати на розробку програмних компонентів. Окрім цього, додатки в бортових комп’ютерах будуть швидше оновлюватися, і їхня кількість буде збільшуватися.

«Ми сподіваємося побачити такий же ривок в інноваціях, який ми побачили після приходу Android на смартфони, – каже Брейді. – Ми думаємо, щось схоже відбудеться на авторинку, де автомобілі з’являтимуться швидше».
Источник TechToday
АВТОновости
GM Defense розробляє Новий Броньований SUV для Дипломатичної Служби США
27/01/2024 09:48
27/01/2024 09:48
GM Defense отримав від Державного департаменту США вагомий контракт на розробку та постачання нового броньованого позашляховика.


Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

Як вибрати автосервіс Сьогодні в Україні працює просто величезна кількість СТО. Саме тому дуже важливо правильно вибрати СТО.

СТО