АВТОновости 

iOS 11 автоматично блокуватиме iPhone під час поїздки на авто

iOS 11 автоматично блокуватиме iPhone під час поїздки на авто
09/06/2017 05:50
09/06/2017 05:50

За годину їзди водій витрачає близько 3,5 хвилин часу на те, щоб відволіктися на мобільний пристрій. У середньому водії відволікаються від дороги на гаджети протягом 6% часу кожної поїздки. При цьому короткий погляд на екран смартфона збільшує ймовірність ДТП у 20 разів. За дві секунди, поки водій не дивиться на дорогу, а зосереджений на гаджеті, автомобіль на швидкості 90 км/год проїжджає два баскетбольних майданчики. Майбутня iOS 11 зробить так, що смартфоном буде неможливо користуватися за кермом.

Функція під назвою Do Not Disturb While Driving, або скорочено DNDWD («Не турбувати за кермом»), є автоматичним автомобільним режимом. Чутки про нього існували вже давно, і цей режим не дозволяє водієві користуватися смартфоном під час руху.

На відміну від «авіарежиму», автомобільний режим відключає не радіомодуль, а лише сповіщення про будь-які надходження або дзвінки. Приблизно так само, як це реалізовано в стандартному режимі «Не турбувати». Відміність лише у тому, що «Не турбувати» включається вручну, а «Не турбувати за кермом» активується автоматично. Це відбувається, коли iPhone «розуміє», що переміщується в просторі занадто швидко. Як запевняє Apple, швидкість обчислюється за точками доступу мереж Bluetooth і Wi-Fi та за допомогою акселерометра.

DNDWD уміє автоматично відповідати на вхідні повідомлення запрограмованим текстом або простим реченням, що власник перебуває за кермом і відповість пізніше. Існує також можливість додати певні контакти у «Вибране». Внесені у цей список люди зможуть додзвонитися або відправити повідомлення, однак лише з другого разу.

Режим «Не турбувати за кермом» можна відключити примусово, адже смартфон заблокується також у всіх пасажирів в авто. Для розблокування треба натиснути кнопку «Я пасажир».

Окрім цього, iOS 11 полегшить життя власникам смартфонів Apple з невеликим обсягом пам’яті. Компанія додала нове меню «Сховище», в якому зібрано статистику використання дискового простору і рекомендації зі звільнення місця. Це не стандартний набір порад, а саме рекомендації – вони відрізнятимуться для кожного окремого власника iOS-пристрою та залежатимуть від його сценаріїв використання гаджета.

Також майбутня версія мобільної ОС зможе видаляти рідко використовувані програми. Після її активації iOS самостійно видалить додатки, але залишить їхні документи і дані. Тому в разі повторної інсталяції програми виглядатимуть так, ніби вони не зникали з диску.
Источник TechToday
АВТОновости
 Castrol в авангарді інновацій.
11/03/2024 16:28
11/03/2024 16:28
Castrol виповнилось 125 років, ми дивимося у майбутнє з новою стратегією. Як і личить світовому бренду, в цьому ювілейному році Castrol представляє нову сміливу стратегію «Попереду, Вище, Швидше».


GM Defense розробляє Новий Броньований SUV для Дипломатичної Служби США
27/01/2024 09:48
27/01/2024 09:48
GM Defense отримав від Державного департаменту США вагомий контракт на розробку та постачання нового броньованого позашляховика.


Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

Як вибрати автосервіс Сьогодні в Україні працює просто величезна кількість СТО. Саме тому дуже важливо правильно вибрати СТО.

СТО