АВТОинфор. Рубрикатор по темам  
Акустика Безопасность Двигатель Драйв Закон История Кузов Оптика Отзыв Подвеска Покупка Резина Ремонт Рулевое Салон Тюнинг Ходовая Электрика


АВТОинфо 

Як робити ТО автомобіля самостійно під час війни

Як робити ТО автомобіля самостійно під час війни
12/07/2022 10:11
12/07/2022 10:11

В Україні триває війна, і це значить, що багато звичних послуг та сервісів стають недоступними — чи через закриття бізнесу, чи через нестачу грошей. До цих послуг входять і рутині послуги автосервісу, такі як техогляд. Візит до майстрів автовласники починають відкладати на той час, коли щось зламається, але відсутність техогляду може цей час значно наблизити. При цьому авто може знадобитися негайно для евакуації чи будь-яких інших потреб, тому бажано, щоб його технічний стан вселяв упевненість.

Необов’язково платити гроші і кудись їхати, щоб набути цю впевненість. Мінімальних технічних знань, наявних у кожного автомобіліста, вистачить, щоб подбати про свій автомобіль самостійно. А усі потрібні засоби для цього можна набути на маркетплейсі автотоварів Автопро.

Покрокова інструкція з технічного обслуговування своїми руками
Регулярне технічне обслуговування має відбуватися кожні 8000-10000 км пробігу. До нього входить:
  • Перевірка та відновлення робочих рідин у авто
  • Перевірка обладнання
  • Перевірка тиску у шинах та
  • стану елементів ходової системи


Нічого складного тут нема, але оскільки у автовласника звичайно немає у розпорядженні усіх розхідників та запчастин, краще провести обслуговування у 2 етапи: огляд та заміна. У процесі огляду з’ясуйте, що треба міняти. Рухайтесь за такою схемою:
  • Подивіться на рівень рідин: гальмівної, ГУР, антифризу. З’ясуйте, чи потрібний долив.
  • Перевірте наявність мастила у двигуні та КПП.

  • Упевніться у відсутності протікань під капотом та під днищем авто — якщо протікання будуть знайдені, це значить, що візит до СТО справді потрібен, або потрібно постійно доливати відповідну рідину.
  • Простежте за роботою усіх електричних приладів. Робити це треба з участю помічника, який буде за проханням вмикати і вимикати усі сигнали, фари та ліхтарі.
  • Зверніть увагу на те, як працює обладнання на водійському місці: насамперед кермо, педалі, перемикач передач, а також перемикачі електрики. Можливо, щось з цього вимагає заміни.
  • Обстежте ходову систему: шини на ушкодження, гумові шарніри — на надриви, гальмівні колодки — на рівень фрикційного шару (мін. 4-5 мм.).


    • В процесі огляду складіть список, згідно з яким зробіть замовлення на Автопро потрібних рідин, мастил, герметика для шин, лампочок, обладнання на заміну. Таким чином, зайві гроші витрачати не доведеться.

Источник
Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
Моторна олія 15W40Моторна олія 15W40 відіграє ключову роль у житті будь-якого автомобільного двигуна.

ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

СТО