АВТОновости 

Нове слово в розвитку автомобільних систем управління

Нове слово в розвитку автомобільних систем управління
06/09/2018 15:20
06/09/2018 15:20

Нове слово в розвитку автомобільних систем управління



Bosch представив інновації в сфері автомобільної оптики і оновлені системи допомоги водієві



  • Цифрові дзеркала заднього виду і дисплеї допоможуть водіям великого комерційного автотранспорту ретельніше відстежувати ситуацію на дорозі
  • Системи допомоги водієві підвищать якість водіння і зроблять його більш безпечним
  • Інновації в сфері блоку рульового управління допоможуть поліпшити маневровість  і зменшать зношення деталей вантажного автотранспорту

Ганновер і Штутгарт, Німеччина. На 67-й Міжнародній виставці комерційного автотранспорту в Ганновері (IAA) Bosch представить інноваційні розробки для майбутнього вантажних перевезень. Представлені на виставці оптичні системи і системи управління допоможуть водіям вантажного і великого пасажирського транспорту ретельніше відстежувати дорожню ситуацію, здійснювати необхідні маневри з меншим ризиком зношення автомобіля.


Цифрові дзеркала заднього виду і дисплеї покращують якість водіння і підвищують рівень безпеки


Цифрові дзеркала заднього виду

Система цифрових дзеркальних камер, розроблена Bosch і Mekra Lang для дзеркал заднього виду, надійде у виробництво в 2019 році. Вона зможе замінити два великих дзеркала зовні кабіни автомобіля за допомогою відеодатчиків, що зменшить опір при русі і знизить витрати палива на цілих 2 відсотки. Зображення з камер будуть відображатись в реальному часі на моніторах з високою роздільною здатністю в кабіні водія. Система  регулюватиме зображення залежно від ситуації: дальній план автостради, великий кут огляду в міському русі і високий контраст для нічного водіння. Також завдяки системі камери Bosch EasyFit, вантажні автопарки можуть бути модернізовані за допомогою цифрових дзеркал заднього виду. Ця система заснована на чотирьох камерах з 360-градусним оглядом навколо автомобіля.


Цифровий приладовий блок

Для забезпечення легкості поводження з системою допомоги водієві і медіа-пристроями, Bosch вбудовує в кабіну водія цифрові приладові кластери. На додаток до показників спідометра, на дисплеї відповідно до ситуації водіння буде зображуватись функціональна інформація, графіки планування маршруту і зображення з камери заднього виду або пристрою нічного бачення. Водієві надається інформація, якої він потребує в даний момент, що дозволяє повністю зосередитися на дорозі.


Системи допомоги водієві підвищують досвідченість пілота і безпеку комерційних автомобілів


Попередження при повороті

У центрі міста водії вантажівок повинні особливо ретельно стежити за трафіком, світлофорами і дорожніми знаками, а також за пішоходами і велосипедистами. В майбутньому система попередження про поворот допоможе їм маневрувати в складних ситуаціях. Радіолокаційні датчики виявляють пішоходів і велосипедистів і завчасно попереджають водіїв вантажівок про неминуче зіткнення, дозволяючи їм оперативно пригальмувати або вжити заходів для зміни траєкторії.


Розпізнавання «сліпої зони»

Будь то в місті або на автостраді, водіям комерційних автомобілів часто буває складно стежити за областями, розташованими поруч і діагонально позаду них. Для розпізнавання цієї «сліпої зони» використовуються радіолокаційні датчики, які стежать за областями поруч з автомобілем, виявляють інших учасників дорожнього руху і оповіщають водія про них. Ця функція також попереджає про можливе зіткнення при зміні смуги руху.


Попереджувальне екстрене гальмування

Системи автоматичного екстреного гальмування для вантажівок з загальною вагою понад восьми метричних тонн були обов'язковою умовою в ЄС починаючи з осені 2015 року. Рішенням від компанії Bosch стала комбінація багатосторонньої камери і радіолокаційного датчика, встановлених під капотом вантажівки. Радіолокаційна система виявляє об'єкти перед автомобілем і визначає їх швидкість, а також їх положення щодо транспортного засобу. Якщо існує ризик зіткнення, система попереджає водія. Якщо водій не реагує, система автоматично запускає маневр екстреного гальмування.


Допомога в збереженні смуги

Технологія використовує дані з камер, щоб гарантувати, що вантажівка не покине свою смугу руху ненавмисно. Вона попередить водія в разі, якщо йому загрожує небезпека вилетіти зі своєї смуги, наприклад, шляхом вібрації в рульовому колесі. Обережно направляючи водія, помічник утримує транспортний засіб у своїй смузі.


Системи рульового управління для комерційних автомобілів від Bosch вказують шлях вперед


Servotwin

Електрогідравлічна система рульового управління Bosch Servotwin підвищує ефективність і зручність вантажних автомобілів. Ця система використовує дані про швидкість руху і споживає менше палива, ніж звичне гідравлічне управління. Завдяки електронному інтерфейсу система рульового управління одночасно є основою для механізмів підтримки дорожньої смуги і компенсації перехресного вітру. Система має безліч областей застосування, зокрема її використовують в системі автоматичного управління Actros в Mercedes-Benz.


Рульове управління з задньою віссю

Електрична система рульового управління з задньою віссю (eRAS) дозволяє комерційним транспортним засобам з трьома або більше осями використовувати передню і задню осі для управління, що зменшує радіус повороту і зношення шин. На підставі значення кута повороту передньої осі система рульового управління визначає оптимальний кут повороту для задньої осі. Після того, як автомобіль виконав поворот, система повертає колеса в початковий стан. Технологія eRAS споживає енергію тільки під час управління.

Источник BOSH
АВТОновости
 Castrol в авангарді інновацій.
11/03/2024 16:28
11/03/2024 16:28
Castrol виповнилось 125 років, ми дивимося у майбутнє з новою стратегією. Як і личить світовому бренду, в цьому ювілейному році Castrol представляє нову сміливу стратегію «Попереду, Вище, Швидше».


Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
Моторна олія 15W40Моторна олія 15W40 відіграє ключову роль у житті будь-якого автомобільного двигуна.

ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

СТО