АВТОновости 

Електронні помічники можуть зменшити кількість аварій у задок

Електронні помічники можуть зменшити кількість аварій у задок
16/09/2020 15:15
16/09/2020 15:15

Такі системи як автоматичне екстрене гальмування та попередження про перешкоду попереду може значно зменшити кількість аварій з вантажівками. Експерти Страхового інституту дорожньої безпеки підрахували, що ці електронні помічники можуть на 40% зменшити кількість аварій, в яких вантажівка в’їжджає у задок автомобіля попереду.

Такі електронні системи допомагають, навіть коли їм не вдалося відвернути ДТП. З їхньою допомогою швидкість на момент зіткнення знижується на 50%, що суттєво зменшує пошкодження та травми.

Наїзд вантажівки на автомобіль попереду часто обертається великими руйнуваннями та жертвами, оскільки висока швидкість та велика маса вантажівки перетворюють її на справжній таран.

Вантажівки, оснащені системами попередження зіткнення, на 44% менше потрапляють у відповідні ДТП. Системи автоматичного екстреного гальмування зменшують кількість наїздів на автомобіль попереду на 41%.

Дані для дослідження надали 62 компанії-оператора вантажівок. У розрахунок бралися машини з вагою понад 15 тонн. З 2017 по 2019 роки ці машини пройшли 3,2 млрд кілометрів, і за цей час з ними сталося 2000 аварій.

Загалом вантажівки, оснащені системою попередження зіткнення, на 22% рідше потрапляли в ДТП, ніж автомобілі без цієї технології. Оснащені системою автоматичного екстреного гальмування машини потрапляли в ДТП на 12% рідше.
Источник techtoday
АВТОновости
GM Defense розробляє Новий Броньований SUV для Дипломатичної Служби США
27/01/2024 09:48
27/01/2024 09:48
GM Defense отримав від Державного департаменту США вагомий контракт на розробку та постачання нового броньованого позашляховика.


Реклама
Запчасти
Онлайн сервис по поиску автозапчастей в Украине
Реклама
АВТОинфо 
Моторна олія 15W40Моторна олія 15W40 відіграє ключову роль у житті будь-якого автомобільного двигуна.

ключові аспекти, які слід врахувати при виборі компанії для допомоги в автопідборі Купівля автомобіля — це важливий крок, який потребує уважного підходу та аналізу.

huyndai tucson 2021 За останні кілька років кількість авто з Кореї на вулицях помітно збільшилась. Серед них трапляються на газі, електрокари, а також варіанти оснащені бензиновими або дизельними двигунами.

СТО